Om Dyrehospitalet / Kiropraktik

Kiropraktik

Darly Eglin, fagdyrlæge, certificeret veterinær kiropraktor
Ekspertice i behandling af lidelser i muskulatur, ryg, hals, nakke og led.

Mangeårig erfaring med genoptræning og fysioterapi giver mulighed for at optimerer den kiropraktiske behandling af hund og kat.

Hvorfor en dyrlæge?
Kiropraktik er en manuel behandlingsform der supplerer den traditionelle behandling.
For at sikre den korrekte behandling er det nødvendigt at der stilles en korrekt diagnose.

Baggrund som dyrlæge er derfor en vigtig forudsætning for en seriøs vurdering og behandling af Jeres dyr.

Med en korrekt diagnose kan det afgøres om kiropraktik er primærbehandlingen, om der skal tilbydes traditionel behandling alene eller i kombination med kiropraktik, om der skal benyttes andre behandlingsformer, om der skal foretages yderligere undersøgelser.


Den kiropraktiske undersøgelse
Undersøgelsen af en patient tager udgangspunkt i følgende;

- Sygehistorie og tidligere behandlinger gennemgås.
- Patienten vurderes stående mhp holdning, muskelfylde, skævheder.
- Derefter ses patienten i bevægelse i flere gangarter. Særlig opmærksomhed på overlinie, bevægelse af bækken, hale, hoved og hals.
- Derefter undersøges (statisk palpation) muskulatur for spændinger og smerte, forskydninger af led og knoglefremspring, og der føles efter for temperatur forskelle.
- Til sidst undersøges rygsøjlens og lemmernes led for bevægelighed (motion palpation)

Patienten accepterer generelt behandlingen uden tegn på smerte eller ubehag. Behandlingerne fortages uden sedation eller bedøvelse.

Bedøvelse vil kunne have flere uheldige konsekvenser og bør så vidt muligt undgås.

Behandlingsstrategien afhænger af den enkelt patient og af lidelsens karakter. Generelt vil akutte skader respondere hurtigere end kroniske skader. Der ses normalt effekt inden for 1 til 4 behandlinger. Hvis ikke, revurderes patienten mht videre kiropraktisk behandling.

Det er vigtigt at hele patienten vurderes og undersøges. Skader et sted kan via koblinger og biodynamik resulterer i kompensationer andre steder i rygsøjlen.

 

 

 
Hornbæk Dyrehospital ApS | CVR: 30613120 | Normansvej 10, 8920 Randers NV - Danmark | Tlf.: 86433933 | dyrehospitalet@hotmail.com