Om Dyrehospitalet / Hittedyr

Hittedyr

Hvis du finder et herreløst dyr?
Hvordan forholder du dig, hvis du finder et herreløst dyr i nød? Nedenstående er generelle retingslinier – kontakt Dyrehospitalet, hvis du er i tvivl.

Hund:
Undersøg, om hunden bærer hundetegn med tlf.nr. eller adresse, så du selv kan kontakte ejeren.
Ellers kontakt Østjyllands Politi på telefon 87101448 eller Falck på telefon 70102030, som vil afhente hunden og ved hjælp af tatovering/chip finde frem til ejeren.

Tam kat:
Omstrejfende tamme katte, bør som udgangspunkt ikke fodres, da du herved nedsætter kattens behov for at finde hjem igen!
Undersøg om muligt, om katten er øretatoveret. Dyrlægen kan i så fald via Det Danske Katteregister finde frem til ejeren.

Sæt eventuelt en seddel fast i en bukseelastik omkring kattens hals, hvor du opfordrer kattens eventuelle ejer til at kontakte dig – så får du opklaret, om den bliver passet et andet sted.

Sæt opslag op fx i det lokale supermarked, hvor du beskriver katten, så ejeren kan kontakte dig..

Hvis katten strejfer omkring dit hjem i dagevis og virker udsultet eller syg, kan du kontakte Falck (som bringer katten til en dyrlæge eller internat) eller Kattens Værn.
Du må ikke selv indlevere katten, da der så ikke er nogen til at dække omkostningerne og hele proceduren bliver ikke sat i værk.


Tilskadekomne vilde dyr:
Kontakt Falck på tlf. 70102030, som vil bringe dyret til Dyrehospitalet.

Vilde katte, som virker syge/udsultede, kan aflives via Falck og dyrlægen med tilladelse fra Kattens værn/dyrenes beskyttelse.

Det er selvfølgelig meget vigtigt, at du er helt overbevist om, katten er vild og ikke har en ejer! Derfor skal du først spørge dig for i nabolaget, om nogen kender katten og ligeledes advare katteejere om, at der sættes en kattefælde op. Hvis du har mistanke om, katten har killinger, må den ikke indfanges, da killingerne risikerer at dø af sult.

På Dyrehospitalet kontrollerer vi naturligvis altid inden aflivning, at en indfanget kat ikke har mælk i mælkekirtlerne og ikke er øretatoveret – men det er alle ejerkatte desværre alligevel ikke...

Hornbæk Dyrehospital ApS | CVR: 30613120 | Normansvej 10, 8920 Randers NV - Danmark | Tlf.: 86433933 | dyrehospitalet@hotmail.com